Verschillende soorten parkeerboetes

Wat is een parkeerboete? Er bestaan eigenlijk twee soorten parkeerboetes: een parkeerboete van de gemeente omdat je niet- of niet genoeg parkeergeld hebt betaald, en een parkeerboete van het CJIB omdat je verkeerd geparkeerd stond. De informatie op deze pagina ziet op parkeerboetes van het CJIB.


Meer informatie over een gemeentelijke parkeerboete, een naheffingsaanslag parkeerbelasting, vind je op deze pagina: https://www.appjection.nl/naheffingsaanslag-parkeerbelasting/.

Wanneer heeft bezwaar maken onder andere zin?

Wanneer je aan het laden en lossen bent

Voor de meeste boetes die je kunt krijgen voor verkeerd parkeren geldt dat deze onterecht is opgelegd als jij aan het laden en lossen was. Je bent aan het laden en lossen als je direct nadat je stilstaat een voorwerp dat alleen per auto kan worden vervoerd, continue aan het in- of uitladen bent. Het laden en lossen mag ook alleen zo lang duren als de tijd die je daarvoor nodig hebt. Je mag dus als het ware niet pauze houden tussendoor.

Vaak moet je ook kunnen bewijzen wat je hebt geladen of gelost. Dat kan met een bonnetje, met een foto, of bijvoorbeeld met een getuigenverklaring. Onze juristen kunnen je hierbij verder helpen.

Wanneer je volledig in de berm geparkeerd staat bij een parkeerverbod

Wanneer het verboden is om buiten de vakken te parkeren, geldt dat niet voor de berm. Je moet dan wel volledig in de berm geparkeerd staan. Sta je met een paar banden op de rijbaan, geldt het parkeerverbod weer wel. Ook is er een verschil tussen een groenstrook en een berm. Je kan jouw boete altijd bij ons indienen, dan kunnen wij voor je kijken of de boete onterecht is opgelegd.

Wanneer je helemaal niet op die locatie was

Het komt vaak voor dat een boete per ongeluk wordt opgelegd aan een verkeerd kenteken. In de grote steden kan dit gebeuren omdat de scanauto het nummerbord onjuist uitleest. In de kleinere steden kan het gebeuren dat een verkeerd kenteken wordt genoteerd op de boete. Als je wilt weten hoe je kunt bewijzen dat jouw auto daar niet was, kun je de boete het best indienen via één van de knoppen op deze pagina.

Wanneer je binnen een parkeervak geparkeerd stond

Veel parkeerboetes hebben te maken met het feit dat je juist niet in een parkeervak geparkeerd hebt. Sta je wel in een parkeervak geparkeerd, dan moet je alleen nog goed opletten of er geen beperkingen zijn, bijvoorbeeld dat de parkeerplaats alleen bedoeld is voor taxi’s, of dat je een blauwe parkeerschijf moet neerleggen. Krijg je een boete voor parkeren op de stoep, of parkeren binnen vijf meter van een kruispunt, en sta je gewoon in een parkeervak, dan is de boete onterecht opgelegd.

Reviews

Onze klanten over Appjection

Een makkelijke en snelle manier om bezwaar te maken tegen verkeersboetes. En nog gratis ook.Lees hier de volledige review.

Hans Van Teijlingen

4 januari 2021

H

Heel veel dank voor de succesvolle behandeling van mijn bezwaar tegen de mij opgelegde parkeerboete. Mocht het onverhoopt ooit nog eens gebeuren maak ik graag weer gebruik van uw diensten.

Mirjam Brans

14 februari 2021

M

Zeer snelle hulp en indien alles niet helemaal compleet is helpen ze je daar ook bij. Top

Fons Van Boxtel

9 februari 2021

F

Dit bedrijf verricht wonderen. Alleen sta je tegenover de overheid met je rug tegen de muur maar hun hebben mij geholpen bij een ten onrechte parkeer boete. Dus ik zeg een dikke 10.

Gerard Holtmaat

19 februari 2021

G

Snel, accuraat, zeer klantvriendelijk, helder en met succes de boete laten vernietigen.