Alles over boetes

Transactievoorstel (T)

Een transactievoorstel is een boete die je krijgt van het Openbaar Ministerie. Een transactievoorstel herken je aan de T in de rechterbovenhoek en is afkomstig van het CJIB. Een transactievoorstel is een afspraak tussen jou en de officier van justitie, het is dus geen straf. De officier van justitie verdenkt je van een strafbaar feit, maar als je de boete betaalt hoef je niet naar de rechter. Het kan wel zijn dat dit op je strafblad komt te staan.

Kan Appjection namens mij bezwaar maken tegen een transactievoorstel? Kan Appjection namens mij bezwaar maken tegen een transactievoorstel?

Nee, dit gaat helaas niet. Ben je het niet eens met een transactievoorstel, dan kan je contact zoeken met een advocaat. De advocaat kan beoordelen of het zin heeft om bezwaar te maken tegen het transactievoorstel.

Hoe maak ik bezwaar tegen een transactievoorstel? Hoe maak ik bezwaar tegen een transactievoorstel?

Bezwaar maken is in principe niet mogelijk. Als je het transactievoorstel niet betaalt dan wordt de zaak voorgelegd aan de rechter, waar jij je vervolgens kan verdedigen. Ben je het niet eens met de boete, en wil je naar de rechter? Betaal de boete dan niet.