Onterechte boete?

Check binnen een paar minuten kosteloos of je bezwaar kunt maken.

Hoe? Upload een foto van je boete en beantwoord de vragen!

Maak bezwaar

in samenwerking met 

  

Hoe werkt het?

Upload een foto van je boete

Je boete wordt geanalyseerd en zo wordt automatisch bepaald wat de beste vervolgstappen zijn.

Beantwoord de vragen

We stellen je een aantal vragen aan de hand van de boete. Dit helpt ons een beter bezwaar voor je te maken.

Bezwaar onderweg

Je bezwaar is onderweg

Als er gronden zijn voor bezwaar, dan is dat nu voor je gemaakt en ingediend!

  • Binnen 2 minuten heb je je boete bij ons ingediend

  • Bij een onterechte boete hoef jij niets meer te doen

  • Voor jou is het altijd kosteloos

  • Makkelijk te gebruiken op je smartphone

  • Nooit meer onterechte boetes betalen

Waarom is het gratis?

Wanneer Appjection bezwaar maakt tegen een verkeersboete, ontvangt Appjection een vergoeding voor de gemaakte kosten van de overheid. Dit betekent dat onze dienst voor jou altijd gratis is, of we nu winnen of verliezen. Deze vergoeding heet een proceskostenvergoeding, en is bedoeld om juristen die rechtsbijstand leveren te vergoeden voor hun kosten. Maak je zelf bezwaar, dan kom je dus niet in aanmerking voor deze vergoeding.

Partner van Appjection: ARAG

Appjection en ARAG hebben een partnership gesloten, waarbij ze de klanten van ARAG de mogelijkheid geven om via Appjection bezwaar te maken tegen onterechte verkeersboetes.

De gedachte achter het partnership is dat zowel ARAG als Appjection heilig geloven in dezelfde filosofie: iedereen moet gebruik kunnen maken van zijn of haar rechten, niet alleen degene die dat kunnen betalen. Samen streven partijen er naar om de toegang tot het recht te verbeteren.

Richard Faas, directeur innovatie van ARAG Nederland, ziet veel potentie:
“Appjection is een perfecte aanvulling op de dienstverlening van ARAG en past uitstekend in
onze incubator: De Legal Tech Factory.”

Meestgestelde vragen

Welke boetes kan ik bij Appjection indienen?

Momenteel behandelt Appjection twee soorten verkeersboetes:

Boetes van het CJIB met een M in de rechterbovenhoek

Deze boetes worden ook wel Mulderboetes genoemd.

Parkeerboetes gemeente

Appjection behandelt ook parkeerboetes van de gemeente. Dit zijn boetes die door de gemeente zijn opgelegd voor het niet- of te weinig betalen van parkeergeld. Dit heet een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Appjection behandelt geen boetes van het CJIB met een O of een T in de rechterbovenhoek. Dit zijn strafbeschikkingen of transactievoorstellen. Je kan tegen deze boetes alleen zelf bezwaar maken, of met behulp van een advocaat. Zie voor meer informatie de website van het CJIB.

Waarom doet Appjection dit gratis?

Wanneer Appjection bezwaar maakt tegen een verkeersboete, ontvangt Appjection een vergoeding voor de gemaakte kosten van de overheid. Dit betekent dat onze dienst voor jou altijd gratis is, of we nu winnen of verliezen. Deze vergoeding heet een proceskostenvergoeding, en is bedoeld als tegemoetkoming voor de kosten van juristen die rechtsbijstand leveren. Maak je zelf bezwaar, dan kom je dus niet in aanmerking voor deze vergoeding.

Waarom moet ik een machtiging tekenen?

Appjection moet gemachtigd zijn om namens jou bezwaar in te dienen. Een machtiging is een formulier met je naam, adres en handtekening, waarmee je Appjection het recht geeft om in jouw naam bezwaar te maken. Je handtekening kan je zetten met de muis van de computer, of met je vinger op het scherm van je smartphone. Je machtigt ons alleen voor het indienen van het bezwaar tegen de boete die je op Appjection hebt geupload. Ook kunnen wij namens jou gegevens opvragen bij het CJIB met betrekking tot deze boete (mocht dat nodig zijn), zoals bijvoorbeeld het proces-verbaal van de agent. Hier vind je meer informatie over de machtiging en over de documenten die wij opvragen en indienen namens jou.

Moet ik mijn boete alvast betalen?

Appjection raadt altijd aan om de boete te betalen om onnodige verhogingen te voorkomen. Let wel op: als je boetes met een T of een O in de rechterbovenhoek betaalt, dan ga je automatisch akkoord en kan je geen bezwaar meer maken. Bij bepaalde boetes die Appjection behandelt is het niet verplicht om alvast te betalen.

Boete van het CJIB met een M in de rechterbovenhoek

Je hoeft de boete nog niet te betalen als wij bezwaar maken bij de Officier van Justitie. Heb je al betaald en maken we succesvol bezwaar, dan krijg je het geld teruggestort. Wordt het bezwaar door de Officier van Justitie afgewezen, dan gaan wij in beroep bij de kantonrechter. Dan moet je de boete wel alvast betalen. Dit heet ‘zekerheidsstelling’. Betaal je niet, dan wordt het beroep niet behandeld. Als we winnen bij de kantonrechter, dan krijg je het geld teruggestort. Heb je al eerder betaald, dan hoef je dit niet nogmaals te doen.

Parkeerboete gemeente

Of je de boete alvast moet betalen verschilt per gemeente. Wij raden daarom altijd aan om de boete wel alvast te betalen om onnodige verhogingen te voorkomen. Winnen we de zaak, dan krijgt je het geld terug van de gemeente.

Tot wanneer kan ik mijn boete indienen bij Appjection?

Je kan de boete bij ons indienen tot 2 dagen voordat de bezwaartermijn verstrijkt. De bezwaartermijn is de tijd waarin bezwaar kan worden gemaakt. Dit is voor een Mulderboete 6 weken. Op de boete staat de laatste dag waarop bezwaar kan worden gemaakt. Dit staat in de eerste zin onder het kopje Niet eens met de boete? Je kan ook 6 weken optellen bij de dagtekening van de boete. Wil je de boete bij Appjection indienen, dan moet je dit dus tenminste 2 dagen voor deze datum doen, anders kan Appjection je boete niet op tijd behandelen.

Bekend van

logo AD

logo de Telegraaf

logo RTLZ

Zelf ook een onterechte boete?

Maak bezwaar

© 2019 Appjection - All rights reserved | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Cookie policy