Bezwaar boete scanauto

Voorbeelden van onterechte boetes vanwege scanauto

Dit is enkel een opsomming van een aantal goede redenen voor een bezwaar. Twijfel je over jouw boete? Doorloop dan de intake!

Wat gaat er mis met de scanauto?

De scanauto leest een verkeerd kenteken uit

In de praktijk zien wij een aantal keer per week dat de verkeerde persoon een parkeerboete ontvangt voor het niet betalen van parkeergeld. De scanauto lijkt bijvoorbeeld problemen te hebben in het onderscheiden van de X en de K in een nummerbord. De boetes worden wel gewoon verzonden, en het is aan de burger om dan vervolgens te bewijzen dat zij helemaal niet in de betreffende stad geweest zijn.

Je betaalt in een andere zone die even duur of duurder is

In het belastingrecht is de vraag alleen of je voldoende parkeergeld hebt betaald. Hoe je dat parkeergeld betaalt maakt eigenlijk niet zoveel uit. De scanauto staat in sommige gemeenten zo afgesteld dat wanneer je in de ene zone geparkeerd staat, en in de andere zone betaalt, je altijd een boete ontvangt. Daar wordt dus ten onrechte niet gekeken naar het parkeergeld dat je wel hebt betaald!

Er wordt onvoldoende tijd gegeven om het parkeergeld te betalen

Parkeergeld kun je meestal op twee manieren betalen, namelijk bij de parkeerautomaat, of via een parkeerapp. De scanauto weet alleen natuurlijk niet hoe lang de auto stilstaat, en gaat ervan uit dat wanneer hij langsrijdt, je al meteen betaald moet hebben. De gemeente kan zelf instellen hoeveel tijd de parkeerder krijgt om te betalen. Meestal ligt dit tussen de 5 en de 10 minuten. In sommige gemeenten is er helemaal geen pardontijd, wat maakt dat je soms nog voordat je de auto verlaten hebt al een boete hebt ontvangen. Dit zagen we bijvoorbeeld bij de proef met de scanauto in de gemeente Hoorn.

Bezoekersvergunningen en kraskaarten

In de meeste grote steden kun je als bezoeker door de bewoner aangemeld worden in een parkeerapp tegen een lager parkeertarief. Dit werkt in iedere gemeente anders, maar in de praktijk blijft het zo dat je de auto parkeert als bezoeker en daarna naar het adres loopt van de bewoner. Daarna zal de bewoner je aanmelden. In de tussentijd dat je nog niet aangemeld stond, maar wel al geparkeerd had, kan het zijn dat de scanauto je al een boete heeft opgelegd.

Houders van een ontheffing of een gehandicaptenparkeerkaart

Met een zichtbare ontheffing kunnen bedrijven bijvoorbeeld werkzaamheden uitvoeren op plekken waar ze normaal gesproken niet mogen parkeren (bijvoorbeeld op de stoep of in een plantsoen). De scanauto kan de ontheffing alleen niet zien, en daarom worden er standaard boetes opgelegd. Het is dan aan de ontheffinghouder om aan te tonen dat hij daar mocht staan. Het probleem wordt zo bij de burger gelegd, terwijl ontheffingen mogelijk ook digitaal geregistreerd kunnen worden.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je in een aantal gemeenten gratis parkeren. Een scanauto kan, net als de ontheffing, zo’n kaart alleen niet zien liggen, waardoor mensen alsnog beboet worden. Om dit te voorkomen moet je je in Amsterdam bijvoorbeeld nog extra aanmelden voor een digitale gehandicaptenparkeerkaart, terwijl je ook zonder dat digitale recht gratis mag parkeren.

Je vult een verkeerd kenteken in bij het betalen

In het belastingrecht is de vraag alleen of je voldoende parkeergeld hebt betaald. De manier waarop je betaalt maakt eigenlijk niet uit. Wat je vaak ziet bij de onterechte boetes is dat de parkeerder zelf een foutje heeft gemaakt bij het invullen van het kenteken. Er is dan wel betaald, maar de scanauto kan dat niet weten, nu het juiste kenteken niet in de database van de gemeente bekend is. Je kunt de boete dan alsnog aanvechten en je krijgt dan altijd je geld terug.

Reviews

Onze klanten over Appjection

Een makkelijke en snelle manier om bezwaar te maken tegen verkeersboetes. En nog gratis ook.Lees hier de volledige review.

Hans Van Teijlingen

4 januari 2021

H

Heel veel dank voor de succesvolle behandeling van mijn bezwaar tegen de mij opgelegde parkeerboete. Mocht het onverhoopt ooit nog eens gebeuren maak ik graag weer gebruik van uw diensten.

Mirjam Brans

14 februari 2021

M

Zeer snelle hulp en indien alles niet helemaal compleet is helpen ze je daar ook bij. Top

Fons Van Boxtel

9 februari 2021

F

Dit bedrijf verricht wonderen. Alleen sta je tegenover de overheid met je rug tegen de muur maar hun hebben mij geholpen bij een ten onrechte parkeer boete. Dus ik zeg een dikke 10.

Gerard Holtmaat

19 februari 2021

G

Snel, accuraat, zeer klantvriendelijk, helder en met succes de boete laten vernietigen.