Duizenden te dure parkeerboetes uitgedeeld in Leiden

Duizenden mensen hebben dit jaar te veel geld betaald voor hun parkeerboete. De gemeente Leiden heeft namelijk te hoge parkeerboetes uitgeschreven. Een zogenoemde naheffingsaanslag wordt opgelegd als je geen parkeergeld hebt betaald.

Zo’n aanslag bestaat altijd uit twee onderdelen: een uur parkeergeld en de kosten van de naheffing. Het wettelijke bedrag voor een dergelijke naheffingsaanslag bedraagt €66,50,- De gemeente Leiden hanteert een bedrag van €66,60. Dit is dus 10 cent duurder dan het wettelijk maximum bedrag.

Canal 114290 960 720 min

Dit zou betekenen dat alle parkeerboetes die dit jaar zijn opgelegd in Leiden mogelijk onterecht zijn omdat er een hoger sanctiebedrag is toegepast dan wettelijk is toegestaan. Let op: het gaat alleen om de kosten van de naheffing. Het uur parkeergeld dien je nog wel te voldoen.

Heb jij in 2022 een parkeerboete ontvangen in Leiden? Dan is er een kans dat deze boete onterecht is. Klik op de knop hieronder om jouw boete in te dienen en ons team van gespecialiseerde juristen gaat voor jou aan de slag!