Onterechte boete? Wij helpen je!

Meer over Appjection chevron-right

Feitcode R619

Wanneer je een boete hebt gekregen voor het volgen van een andere richting dan het voorsoorteervak staat er R19 op de boete, met als omschrijving: na verlaten van doorgaande rijbaan andere richting volgen dan richting die pijlen op uitrijstrook aangeven. Hieronder vind je meer informatie over deze boete. Zo kom je erachter of bezwaar maken zinvol is in jouw geval.


Wil je de boete meteen door een van onze juridisch medewerkers laten bekijken? Klik dan op de knop hieronder.

Andere richting dan voorsorteervak volgen

Dat je de richting van het voorsorteervak moet volgen, volgt uit artikel 62 en 78 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Je hebt de richting van het voorsorteervak gevolgd Je hebt de richting van het voorsorteervak gevolgd

Heb je voorgesorteerd in een bepaald vak, bijvoorbeeld linksaf? Dan moet je de die rijrichting ook volgen. Heb je dit ook gedaan? Dan is de boete onterecht.

Wanneer heeft bezwaar maken geen zin?

Je hebt geen doorgetrokken streep overschreden Je hebt geen doorgetrokken streep overschreden

Voor het opleggen van deze boete is niet relevant of je van rijrichting veranderde zonder een doorgetrokken streep te overschrijden. Ook bij het overschrijden van een onderbroken streep kun je deze boete ontvangen.

Je hebt de verkeersveiligheid niet in gevaar gebracht Je hebt de verkeersveiligheid niet in gevaar gebracht

Bij deze overtreding is het niet van belang of je met jouw handeling de verkeersveiligheid in gevaar hebt gebracht. Ook als je de manoeuvre veilig hebt verricht, kun je een boete ontvangen. Slechts in uitzonderlijke gevallen is er reden tot vernietiging van de boete. Twijfel je over jouw situatie? Doorloop dan de intake en laat een van onze juridisch medewerkers met je mee kijken.