Onterechte boete? Wij helpen je!

Meer over Appjection chevron-right

Feitcode R400ae

Wanneer je een boete hebt gekregen voor het het foutief parkeren van je voertuig staat er R400ae op de boete, met als omschrijving: als bestuurder van een motorvoertuig op meer dan twee wielen parkeren op plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep, terwijl dat motorvoertuig niet is voorzien van een duidelijk zichtbare achter de voorruit geplaatste parkeerschijf. Hieronder vind je meer informatie over deze boete. Zo kom je erachter of bezwaar maken zinvol is in jouw geval.


Wil je de boete meteen door een van onze juridisch medewerkers laten bekijken? Klik dan op de knop hieronder.

Voertuig parkeren zonder zichtbare parkeerschijf

Dat het niet is toegestaan om een voertuig te parkeren in een parkeerschijfzone zonder de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit te leggen volgt uit artikel 25 lid 1 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Wanneer heeft bezwaar maken onder andere zin?

Je hebt een ontheffing van het RVV Je hebt een ontheffing van het RVV

Heb je een ontheffing van het RVV en voldeed je ten tijde van de boete aan de voorwaarden om gebruik te maken van die ontheffing? Doorloop dan de intake.

Er was geen verkeersbord verplaatst Er was geen verkeersbord verplaatst

Heb je geparkeerd in een parkeerschijfzone, maar stond er geen bord E10? Dan kon je niet weten dat het een parkeerschijfzone betrof. Doorloop de intake, stuur je bewijs op en wij helpen je verder.

Je hebt niet geparkeerd, maar stond kortstondig stil Je hebt niet geparkeerd, maar stond kortstondig stil

Parkeren zonder blauwe schijf is niet toegestaan in een parkeerschijfzone. Wel mag je hier stilstaan, maar alleen om passagiers in of uit te laten stappen dan wel om te laden of lossen.