Onterechte boete? Wij helpen je!

Meer over Appjection chevron-right

Feitcode R396g

Wanneer je een boete hebt gekregen voor het laten stilstaan van een voertuig dan staat er R396g op de boete, met als omschrijving: als bestuurder een voertuig laten stilstaan bij een bord bushalte binnen een afstand van 12 meter van dat bord terwijl de geblokte markering niet is aangebracht.


Wil je de boete meteen door een van onze juridisch medewerkers laten bekijken? Klik dan op de knop hieronder.

Voertuig stil laten staan bij het bord bushalte

Dat het verboden is om een voertuig stil te laten staan bij een bord bushalte volgt uit artikel 23 lid 1 sub f Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Je stond niet bij een bord bushalte binnen een afstand van 12 meter van dat bord Je stond niet bij een bord bushalte binnen een afstand van 12 meter van dat bord

Stond je wel stil, maar niet bij een bord bushalte of binnen een afstand van 12 meter van het bord? Doorloop dan de intake en laat ons weten waar je precies stil hebt gestaan.

Je stond niet stil Je stond niet stil

Heb je helemaal niet stilgestaan? Dan is de boete niet terecht. Bij deze boete mag je wel kort stilstaan om passagiers in of uit te laten stappen. Laden en lossen is niet toegestaan.

Er was geen sprake van gevaar of hinder Er was geen sprake van gevaar of hinder

Heb je ten tijde van de gedraging geen gevaar of hinder opgeleverd voor het overige verkeer? Dan is er, afhankelijk van de situatie, een kleine kans dat de boete onterecht is.