Onterechte boete? Wij helpen je!

Meer over Appjection chevron-right

Feitcode R396f

Wanneer je een boete hebt gekregen voor het laten stilstaan van een voertuig dan staat er R396f op de boete, met als omschrijving: als bestuurder een voertuig laten stilstaan bij een bord bushalte ter hoogte van de geblokte markering.


Wil je de boete meteen door een van onze juridisch medewerkers laten bekijken? Klik dan op de knop hieronder.

Voertuig stil laten staan bij een bushalte

Dat het verboden is om een voertuig stil te laten staan bij een bushalte volgt uit artikel 23 lid 1 sub e Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Je stond niet bij een bord bushalte ter hoogte van de geblokte markering Je stond niet bij een bord bushalte ter hoogte van de geblokte markering

Je hebt niet stilgestaan bij een bord bushalte, maar je stond ergens anders stil. Doorloop de intake en laat ons weten waar je precies stil hebt gestaan.

De bushalte was (tijdelijk) buiten gebruik De bushalte was (tijdelijk) buiten gebruik

Was de bushalte tijdelijk buiten gebruik en was dit duidelijk aangegeven? Dan is de boete mogelijk onterecht. Doorloop de intake, we kijken graag even met je mee!

Er was geen sprake van gevaar of hinder Er was geen sprake van gevaar of hinder

Heb je ten tijde van de gedraging geen gevaar of hinder opgeleverd voor het overige verkeer? Dan is er, afhankelijk van de situatie, een kleine kans dat de boete onterecht is.

Je stond niet stil Je stond niet stil

Heb je helemaal niet stilgestaan? Dan is de boete niet terecht. Bij deze boete mag je wel kort stilstaan om passagiers in of uit te laten stappen. Laden en lossen is niet toegestaan.