Hoe is het idee voor Appjection ontstaan?

Mede-oprichters van Appjection Max en Matthijs studeerden samen rechten aan de Universiteit Leiden, toen ze te spreken kwamen over 'wat ze later wilden worden?' Veel studenten om hen heen bereiden zich voor op een carrière als advocaat, maar Max & Matthijs wilden graag iets anders: mensen helpen die zelf geen kennis, tijd en/of geld hebben om zelf op een juiste manier gebruik te maken van hun recht.


Een grote groep mensen ervaart een drempel tot recht: bij de confrontatie met een juridisch probleem, van een verkeersboete tot een aanslag van de belastingdienst, weten ze niet goed wat het juridische probleem inhoudt, wat er van hen wordt verwacht en wat de volgende stappen zijn. Ze ondernemen vaak geen of de verkeerde actie, met als gevolg dat een probleem dat in principe vrij klein is, opeens veel groter wordt. Dat moet anders kunnen!


Voor veel dingen is tegenwoordig wel een app of digitale dienst die mensen kan helpen, behalve voor hulp bij simpele juridische vraagstukken. Juist deze relatief eenvoudige procedures van de juridische wereld laten zich goed lenen voor automatisering. Op deze manier kwamen Max en Matthijs op het idee voor Appjection: een super makkelijke digitale (web)app waar mensen door middel van het nemen van een foto toegang tot het recht kunnen krijgen!


Met het idee voor Appjection wonnen ze diverse innovatiewedstrijden, waaronder de Brauw Legal Innovation Challenge van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en de Gulliver Challenge van Stichting Gulliver. Dit gaf de boost om het idee verder uit te werken en vol voor hun missie te gaan: het verbeteren van de toegang tot het recht!

Reviews

Onze klanten over Appjection

Een makkelijke en snelle manier om bezwaar te maken tegen verkeersboetes. En nog gratis ook.Lees hier de volledige review.

Hans Van Teijlingen

4 januari 2021

H

Heel veel dank voor de succesvolle behandeling van mijn bezwaar tegen de mij opgelegde parkeerboete. Mocht het onverhoopt ooit nog eens gebeuren maak ik graag weer gebruik van uw diensten.

Mirjam Brans

14 februari 2021

M

Zeer snelle hulp en indien alles niet helemaal compleet is helpen ze je daar ook bij. Top

Fons Van Boxtel

9 februari 2021

F

Dit bedrijf verricht wonderen. Alleen sta je tegenover de overheid met je rug tegen de muur maar hun hebben mij geholpen bij een ten onrechte parkeer boete. Dus ik zeg een dikke 10.

Gerard Holtmaat

19 februari 2021

G

Snel, accuraat, zeer klantvriendelijk, helder en met succes de boete laten vernietigen.