Verkeersboete (M)

De boetes van het CJIB met een M in de rechterbovenhoek zijn de meest voorkomende verkeerboetes, zoals voor te hard rijden en verkeerd parkeren. Deze boetes worden ook wel Mulderboetes genoemd. Als je het niet eens bent met deze boete, dan kan je hiertegen bezwaar maken door op de knop hieronder te drukken en de stappen te doorlopen.

 

Maak bezwaar

Maak gratis en snel bezwaar via Appjection

Als je het niet eens bent met deze boete, dan kan je hiertegen bezwaar maken of kan je Appjection vragen dit namens jou te doen. Als je Appjection je bezwaar laat behandelen, dan zullen wij kosteloos de hele procedure namens jou doorlopen, en je op de hoogte houden van de status van het bezwaar. Je kan je boete indienen door op de knop ‘Maak bezwaar’ te drukken en de stappen te volgen. Binnen twee minuten heb je een gratis bezwaar.

Heb je nog vragen, kijk dan of jouw vraag hieronder staat, of lees de veelgestelde vragen.

Hoe maak ik zelf bezwaar?

Als je het niet eens bent met de verkeersboete, dan kan je bezwaar maken. Dit doe je bij de officier van justitie. Je heb je 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Dit heet de bezwaartermijn. Op de boete staat de laatste dag waarop bezwaar kan worden gemaakt. Dit staat in de eerste zin onder het kopje Niet eens met de boete? Je kan ook 6 weken optellen bij de dagtekening van de boete. Dien je het bezwaar te laat in, dan wordt je bezwaar niet behandeld. Dit heet niet-ontvankelijk verklaren.

Je kan op twee manieren bezwaar maken.

1. Schriftelijk bezwaar maken

Schriftelijk bezwaar maken kan door een brief te schrijven naar de officier van justitie. Dit heet een bezwaarschrift. Stuur dit per post aan het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

In deze brief zet je:

  • Jouw eigen naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats.
  • De datum waarop je de brief stuurt.
  • CJIB-nummer van de boete, dit staat rechtsboven in de brief.
  • Waarom je het niet met de boete eens bent.
  • Jouw IBAN nummer.
  • Jouw handtekening.
  • Kopie van de boete.

Het adres van het CVOM is:

Parket CVOM
Afdeling Mulder
Postbus 50 000
3500 MJ Utrecht.

2. Digitaal bezwaar maken

Je kan ook bezwaar indienen via het digitaal loket van het CVOM. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Je kan alleen bezwaar maken tegen een boete die aan jou gericht is.

Moet ik de bekeuring alvast betalen als ik bezwaar maak?

Nee, dit hoeft niet. Als je je bezwaar hebt ingediend, dan hoef je de boete (nog) niet te betalen. Het is wel mogelijk om de boete alvast te betalen. Als je gelijk krijgt van de officier van justitie dan krijg je het geld teruggestort op je rekening.

Hoe lang duurt het voor de officier van justitie een beslissing neemt?

De officier van justitie heeft 16 tot 26 weken na het einde van de bezwaartermijn om een beslissing te nemen. Het kan dus 22 tot 32 weken duren voordat je een beslissing hebt als je op de dag dat je de bekeuring krijgt bezwaar maakt.

Hoe lang heb ik om bezwaar te maken?

Je hebt 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Op de boete staat aangegeven wat de laatste dag is dat je bezwaar kunt maken, in de eerste zin onder het kopje Niet eens met de boete? Je kunt ook de dagtekening van de boete pakken en daar 6 weken bij optellen. Dien je het bezwaar te laat in dan wordt het bezwaar niet-ontvankelijk verklaard, wat betekent dat het niet wordt bekeken.

Moet ik de bekeuring betalen als ik de boete wil aanvechten?

Nee, dit hoeft niet. De betaaltermijn van de boete wordt opgeschort zolang het eerste bezwaar bij de officier van justitie loopt. Als je toch liever de boete betaalt dan is dat ook mogelijk. Krijg je gelijk van de officier dan krijg je het geld teruggestort op de rekening waarmee je hebt betaald.

Hoe lang duurt het voor de officier van justitie een beslissing neemt?

De officier van justitie heeft 16 tot 26 weken na het einde van de bezwaartermijn om een beslissing te nemen. Oftewel, als je de dag dat je de bekeuring krijgt bezwaar maakt dan kan het 22 tot 32 weken duren voor je een beslissing hebt.

Heb je een onterechte boete?

Upload de foto

upload Je boete wordt geanalyseerd en er wordt automatisch bepaald wat de vervolgstappen zijn.

Beantwoord de vragen

Beantwoord vragen We stellen je een aantal vragen over de situatie zodat we een goed bezwaar kunnen maken.

Klaar!

Klaar voor het bezwaar Is de boete onterecht, dan dienen wij direct bezwaar voor je in.

Maak snel bezwaar

Zelf ook een onterechte boete?

Maak bezwaar