Snelheidsoverschrijding

Dat het niet is toegestaan om de maximumsnelheid te overschrijden volgt uit verschillende artikelen in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De maximumsnelheid wordt altijd aangegeven door borden. Deze borden zijn dan ook leidend als het gaat om de vraag of de boete terecht is opgelegd.

Wanneer heeft bezwaar maken zin? Uiteraard staan hier alleen de belangrijkste gronden voor bezwaar. Twijfel je over jouw boete? Doorloop dan de intake!

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Er is geen geldig ijkrapport

Indien je geflitst bent, is er altijd een flitsfoto beschikbaar. Wij kunnen van de flitsfoto aflezen door welk apparaat je geflitst bent. Elk van deze apparaten moet geijkt zijn. Is het ijkrapport niet beschikbaar of verlopen? Dan kan het zinvol zijn om bezwaar te maken.

De borden zijn onjuist geplaatst of onduidelijk

Soms is het als weggebruiker niet geheel duidelijk wat de geldende maximumsnelheid is. De maximumsnelheid moet altijd blijken uit de borden. In enkele gevallen zijn de borden onjuist geplaatst. Waren we bijvoorbeeld afgeplakt of niet zichtbaar? Stuur je boete dan in om dit na te laten kijken door een van onze juridisch medewerkers.

De verbalisant reed in een privévoertuig

Zo nu en dan constateert een agent een snelheidsovertreding terwijl hij onderweg is met een privévoertuig. Om te achterhalen of de manier van meten voldoet aan de gestelde eisen, is het zinvol om bezwaar te maken.

De flitsfoto voldoet niet aan de gestelde eisen

Aan flitsfoto’s zijn verschillende eisen gesteld. Zo moet het kenteken zichtbaar zijn en moet uit de flitsfoto blijken op welke rijbaan je reed. Twijfel je of de flitsfoto voldoet aan de eisen? Doorloop dan de intake en laat het door een van onze juridisch medewerkers nakijken.

Bij wegwerkzaamheden

Vaak worden bij wegwerkzaamheden tijdelijke borden met een lagere maximumsnelheid. Indien deze borden onjuist geplaatst zijn of er geen werkzaamheden plaatsvinden, kan een bezwaar zinvol zijn.

Extra informatie

Wie heeft de boete opgelegd?

Een snelheidsboete kan op twee manieren worden geregistreerd, door een flitspaal of de politie. Op de boete van het CJIB staat onder het kopje ‘Wanneer’ wie of wat de boete heeft gegeven:

1. Ben je geflitst door een flitspaal dan staat er: ‘vastgesteld door Adm. verwerking flitsgegevens CJIB‘

2. Staat er niks, dan is de boete opgelegd door de politie. Vaak staat er dan onder hetzelfde kopje bijvoorbeeld: ‘Vastgesteld door Verkeershandhavingsteam’ (zie het plaatje hieronder) of ‘Vastgesteld door Politie Haaglanden‘. Deze gegevens staan op de boete die je van het CJIB krijgt opgestuurd, maar je kunt ze ook vinden in het digitaal loket van het CJIB, onder het kopje: ‘Opsporingsinstantie’.

Hoe ziet de flitsfoto eruit?

Als je door een flitspaal bent geflitst (zie het kopje: door wie wordt deze boete opgelegd?), dan bekijk je eerst de flitsfoto. De flitsfoto download je in het digitaal loket van het CJIB. Is er geen flitsfoto beschikbaar, dan is de boete hoogstwaarschijnlijk opgelegd door de politie. Een flitsfoto ziet er als volgt uit:

Onderaan de foto staan een aantal gegevens, zoals de tijd en locatie, het kenteken van het voertuig dat is geflitst, de snelheid van het voertuig en de rijstrook. Rijstroken worden van links naar rechts geteld. RD betekent de rijstrook RechtDoor. RD1 is dus de linker rijstrook voor rechtdoor, RD2 is de rechter rijstrook voor rechtdoor. Klopt het kenteken, het voertuig en de rijstrook, dan heb je waarschijnlijk te hard gereden.

Is dit het geval, dan kan je nog controleren of de flitspaal wel juiste metingen doet. De flitspaal moet hiervoor ‘geijkt’ zijn. Dit houdt in dat de flitspaal ieder jaar gecontroleerd moet worden of deze correcte metingen doet. De rapporten hiervan worden op de website van het CJIB gepubliceerd. Aan de hand van de locatie op de flitsfoto kun je naar de juiste flitspaal navigeren. Daarnaast kun ook op het HHM nummer zoeken. Het HHM nummer (fotofilmnummer) kun je vinden in het digitaal loket van het CJIB, onder het kopje: ‘Opsporingsinstantie’.

Reviews

Onze klanten over Appjection

Een makkelijke en snelle manier om bezwaar te maken tegen verkeersboetes. En nog gratis ook.Lees hier de volledige review.

Hans Van Teijlingen

4 januari 2021

H

Heel veel dank voor de succesvolle behandeling van mijn bezwaar tegen de mij opgelegde parkeerboete. Mocht het onverhoopt ooit nog eens gebeuren maak ik graag weer gebruik van uw diensten.

Mirjam Brans

14 februari 2021

M

Zeer snelle hulp en indien alles niet helemaal compleet is helpen ze je daar ook bij. Top

Fons Van Boxtel

9 februari 2021

F

Dit bedrijf verricht wonderen. Alleen sta je tegenover de overheid met je rug tegen de muur maar hun hebben mij geholpen bij een ten onrechte parkeer boete. Dus ik zeg een dikke 10.

Gerard Holtmaat

19 februari 2021

G

Snel, accuraat, zeer klantvriendelijk, helder en met succes de boete laten vernietigen.