Naheffings­aanslag parkeer­belasting

Wanneer je niet- of te weinig parkeergeld betaald dan ontvang je een parkeerbon, ook wel een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Hieronder lees je meer over deze boete, en of bezwaar maken zin heeft! Wil je de boete door ons laten bekijken, klik dan op de knop hieronder.

 

Maak bezwaar

Voldoende parkeergeld betalen

Een naheffingsaanslag kan alleen worden opgelegd als je te weinig parkeergeld hebt betaald. Het parkeergeld dat je had moeten betalen kan dan worden nageheven, terwijl dat bedrag verhoogt wordt met het boetebedrag. Het boetebedrag is meestal rond de €60, omdat dat het wettelijke maximumbedrag is.

Bezwaar maken heeft dan ook zin als jij kan aantonen dat je voldoende parkeergeld hebt betaald aan de juiste gemeente. Of je dat in de juiste zone, of voor het juiste kenteken hebt gedaan is niet relevant.   

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Wanneer je voor een verkeerd kenteken hebt betaald, of in een verkeerde zone met hetzelfde- of een hoger tarief

Zoals hiervoor al gezegd, als je kunt aantonen dat je genoeg hebt betaald, dan is de boete onterecht. Het komt vaak voor dat mensen per ongeluk het verkeerde kenteken invoeren in hun parkeerapp. De Hoge Raad heeft echter geoordeeld dat je dan de boete niet hoeft te betalen na een bezwaar. Wij kunnen dit bezwaar kosteloos voor je maken en opsturen. Wil je weten wat voor een bewijs de gemeente wilt hebben van de parkeerapp, dan kun je dat hier op onze website vinden.

Wanneer je de boete krijgt terwijl je het parkeergeld aan het betalen bent

Parkeren in de berm is toegestaan in Nederland. Pas alleen op dat je niet in een groenstrook parkeert, want dan kun je wel weer een boete krijgen. Een berm kun je herkennen aan het feit dat deze weinig wordt onderhouden, en direct grenst aan de weg. Oftewel, er is geen verhoogde stoeprand. Een groenstrook is vaak goed onderhouden en heeft verschillende soorten planten of bomen.

Wanneer jouw auto helemaal niet in die stad was op dat moment

Het komt vaak voor dat een boete per ongeluk wordt opgelegd aan een verkeerd kenteken. In de grote steden kan dit gebeuren omdat de scanauto het nummerbord onjuist uitleest. In de kleinere steden kan het gebeuren dat een verkeerd kenteken wordt genoteerd op de boete. Als je wilt weten hoe je kunt bewijzen dat jouw auto daar niet was, dan kun je de boete het best indienen via één van de knoppen op deze pagina.

Wanneer je een kaartje hebt gekocht, maar die niet zichtbaar in de auto lag

Als je kunt bewijzen dat je hebt betaald, dan is de boete onterecht. Heb jij het kaartje nog? Dan kun je bewijzen dat je het parkeergeld hebt betaald. Heb je het kaartje niet meer, dan kan je dat alsnog bewijzen met een bankafschrift waarop jouw naam zichtbaar is. 

Wanneer je een vergunning- of een bezoekerskaart hebt

Parkeergeld kan ook op andere manieren betaald worden, bijvoorbeeld met een vergunning of een bezoekerskaart. Elke stad hanteert weer andere regels voor dit soort betaalwijzen, maar als jij de vergunning of de bezoekerskaart op het juiste kenteken aanmeldt, dan zou je geen boetes moeten krijgen.

Let dus op dat je jouw vergunning op tijd overzet op een nieuw kenteken, of op een tijdelijke auto. Gemeenten zijn zeer streng, en boetes worden niet zomaar vernietigd.  

Heb je een onterechte boete?

Upload de foto

upload Je boete wordt geanalyseerd en er wordt automatisch bepaald wat de vervolgstappen zijn.

Beantwoord de vragen

Beantwoord vragen We stellen je een aantal vragen over de situatie zodat we een goed bezwaar kunnen maken.

Klaar!

Klaar voor het bezwaar Is de boete onterecht, dan dienen wij direct bezwaar voor je in.

Maak snel bezwaar

Zelf ook een onterechte boete?

Maak bezwaar