Voldoende parkeergeld betalen

Wat is een naheffingsaanslag? Dit is een gemeentelijke boete voor het niet betalen van parkeerbelasting. Omdat het een belasting betreft, kan deze worden nageheven zoals ook het geval is met andere belastingen. Vandaar de naam. Een naheffingsaanslag kan alleen worden opgelegd als je te weinig parkeergeld hebt betaald. Het parkeergeld dat je had moeten betalen kan dan worden nageheven, terwijl dat bedrag verhoogd wordt met het boetebedrag. Het boetebedrag is meestal rond de €60, omdat dat het wettelijke maximumbedrag is.

Bezwaar maken heeft dan ook zin als jij kan aantonen dat je voldoende parkeergeld hebt betaald aan de juiste gemeente. Of je dat in de juiste zone, of voor het juiste kenteken hebt gedaan is niet relevant.

Dit is enkel een opsomming van een aantal goede redenen voor een bezwaar. Twijfel je over jouw boete? Doorloop dan de intake!

Wanneer heeft bezwaar maken zin?

Je hebt per ongeluk een verkeerd kenteken ingevoerd

Zoals hiervoor al gezegd, als je kunt aantonen dat je genoeg hebt betaald, dan is de boete onterecht. Het komt vaak voor dat mensen per ongeluk het verkeerde kenteken invoeren in hun parkeerapp. De Hoge Raad heeft echter geoordeeld dat je dan de boete niet hoeft te betalen na een bezwaar. Wij kunnen dit bezwaar kosteloos voor je maken en opsturen. Wil je weten wat voor een bewijs de gemeente wil hebben van de parkeerapp, dan kun je dat hier op onze website vinden.

Je hebt in de verkeerde zone betaald

Het kan zijn dat je per ongeluk de verkeerde parkeerzone hebt aangeklikt in jouw parkeerapp. Vaak heb je dus wel betaald, maar krijg je toch een boete. Stond jij in een parkeerzone die even duur of duurder was dan de juiste zone? Dan heeft bezwaar maken zin en kunnen wij dit kosteloos voor je doen. Stond je in een goedkopere zone? Uit ervaring weten we dat de boete dan niet wordt vernietigd.

Je krijgt een boete tijdens het betalen bij de parkeerautomaat

In sommige gevallen ontvang je een boete terwijl je een parkeerkaartje aan het kopen bent. Je moet direct na het parkeren zorgen dat je parkeergeld betaalt. Dat kan via een parkeerautomaat of een parkeerapp. Krijg je de boete terwijl je bij een parkeerautomaat een kaartje kocht? Afhankelijk van hoe lang je hier over deed, kan er reden zijn tot bezwaar. Laat onze juridisch medewerkers de boete nakijken!

Jouw auto was helemaal niet in die stad op dat moment

Het komt vaak voor dat een boete per ongeluk wordt opgelegd aan een verkeerd kenteken. In de grote steden kan dit gebeuren omdat de scanauto het nummerbord onjuist uitleest. In de kleinere steden kan het gebeuren dat een verkeerd kenteken wordt genoteerd op de boete. Als je wilt weten hoe je kunt bewijzen dat jouw auto daar niet was, dan kun je de boete het best indienen via één van de knoppen op deze pagina.

Het parkeerkaartje lag niet zichtbaar achter de voorruit

Als je kunt bewijzen dat je hebt betaald, dan is de boete onterecht. Heb jij het kaartje nog? Dan kun je bewijzen dat je het parkeergeld hebt betaald. Heb je het kaartje niet meer, dan kan je dat alsnog bewijzen met een bankafschrift waarop jouw naam zichtbaar is.

Je hebt een parkeervergunning of een bezoekerskaart

Parkeergeld kan ook op andere manieren betaald worden, bijvoorbeeld met een vergunning of een bezoekerskaart. Elke stad hanteert weer andere regels voor dit soort betaalwijzen, maar als jij de vergunning of de bezoekerskaart op het juiste kenteken aanmeldt, dan zou je geen boetes moeten krijgen. Let dus op dat je jouw vergunning op tijd overzet op een nieuw kenteken, of op een tijdelijke auto. Gemeenten zijn zeer streng, en boetes worden niet zomaar vernietigd.

Reviews

Onze klanten over Appjection

Een makkelijke en snelle manier om bezwaar te maken tegen verkeersboetes. En nog gratis ook.Lees hier de volledige review.

Hans Van Teijlingen

4 januari 2021

H

Heel veel dank voor de succesvolle behandeling van mijn bezwaar tegen de mij opgelegde parkeerboete. Mocht het onverhoopt ooit nog eens gebeuren maak ik graag weer gebruik van uw diensten.

Mirjam Brans

14 februari 2021

M

Zeer snelle hulp en indien alles niet helemaal compleet is helpen ze je daar ook bij. Top

Fons Van Boxtel

9 februari 2021

F

Dit bedrijf verricht wonderen. Alleen sta je tegenover de overheid met je rug tegen de muur maar hun hebben mij geholpen bij een ten onrechte parkeer boete. Dus ik zeg een dikke 10.

Gerard Holtmaat

19 februari 2021

G

Snel, accuraat, zeer klantvriendelijk, helder en met succes de boete laten vernietigen.