Select Page

Verkeersboete (M)

Hoe maak je bezwaar tegen een verkeersboete?

Maak gratis en snel bezwaar via Appjection.

Je kan je boete indienen door op de knop Maak bezwaar te drukken en de stappen te volgen. Klik op de knop. Maak een foto van de boete. Beantwoord de vragen. Klaar.

Maak bezwaar
Heb je eerst nog een andere vraag, lees dan de veelgestelde vragen op onze homepagina.

Wat is een Mulderboete?

Een Mulderboete is een verkeersboete. Dit zijn de meest simpele, meest voorkomende boetes zoals te hard rijden en verkeerd parkeren. Mulderboetes zijn te herkennen aan de M in de rechterbovenhoek. De boetebedragen verschillen van €20 euro voor een snelheidsovertreding tot €380 voor het parkeren op een gehandicapten-parkeerplaats.

Hoe maak ik zelf bezwaar tegen een boete?

Een boete aanvechten kan op twee manieren:

1.Schriftelijk bezwaar maken

Schrijf een bezwaarschrift tegen de boete en stuur dit per post aan het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Zorg dat hierin op zijn minst de volgende dingen vermeld zijn:

  • Jouw eigen naam en adres
  • De datum waarop je de brief stuurt
  • CJIB-nummer van de boete
  • De gronden van het beroep, oftewel waarom je het niet met de boete eens bent
  • Jouw handtekening

Vergeet niet een kopie van de beschikking bij het bezwaarschrift te voegen.

Het adres van het CVOM is:

Parket CVOM

Afdeling Mulder

Postbus 50 000

3500 MJ Utrecht.

2. Digitaal bezwaar maken

Je kunt de boete ook aanvechten door bezwaar te maken via het digitaal loket van het CVOM (https://verkeer.loket.om.nl/). Houd hiervoor je DigiD bij de hand. Let op dat alleen degene op wiens naam de boete staat ook bezwaar kan maken tegen de boete via zijn of haar DigiD. Als de boete niet op jouw naam staat en je wilt toch namens iemand anders bezwaar maken, dan zul je daarvoor door die persoon gemachtigd moeten worden.

Ook wanneer je een boete digitaal aanvecht zul je de gronden van je beroep moeten opschrijven. Bedenk dus van tevoren waarom je vindt dat de boete onterecht is opgelegd.

Hoe lang heb ik om bezwaar te maken?

Je hebt 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Op de boete staat aangegeven wat de laatste dag is dat je bezwaar kunt maken, in de eerste zin onder het kopje Niet eens met de boete? Je kunt ook de dagtekening van de boete pakken en daar 6 weken bij optellen. Dien je het bezwaar te laat in dan wordt het bezwaar niet-ontvankelijk verklaard, wat betekent dat het niet wordt bekeken.

Moet ik de bekeuring betalen als ik de boete wil aanvechten?

Nee, dit hoeft niet. De betaaltermijn van de boete wordt opgeschort zolang het eerste bezwaar bij de officier van justitie loopt. Als je toch liever de boete betaalt dan is dat ook mogelijk. Krijg je gelijk van de officier dan krijg je het geld teruggestort op de rekening waar je mee hebt betaald.

Hoe lang duurt het voor de officier van justitie een beslissing neemt?

De officier van justitie heeft 16 tot 26 weken na het einde van de bezwaartermijn om een beslissing te nemen. Oftewel, als je de dag dat je de bekeuring krijgt bezwaar maakt dan kan het 22 tot 32 weken duren voor je een beslissing hebt.

Zelf ook een onterechte verkeersboete?

Maak bezwaar